Vince

Run for your life, de estafetteloop van Kiruna aan de Poolcirkel tot Parijs, loopt op dit moment door ons land. En voor de begeleiding hoort daar natuurlijk een bakfiets bij. Kari had die geregeld maar nu moest ze nog iemand vinden die van Muiderberg naar IJburg wilde fietsen. En omdat ik een sucker ben voor een goed doel zei ik ja.

Na mijn werk op mijn gemakje naar Muiderberg. Treintje naar Weesp en daar overstappen in de bus. Appeltje eitje. Totdat ik in de trein zat en zag dat het de verkeerde was. Bugger. Hoe ga ik dit oplossen? Eruit op Weesp maar en een taxi dan? Nou, als je ooit dat idee hebt, doe het niet op Weesp. Geen taxi te bekennen. Dan maar terug in de trein naar Naarden-Bussum en daar de bus pakken. Tussendoor Kari bellen. Zij reed ergens in het pikkedonker en was de weg kwijt. Okay….

In Muiderberg aangekomen dus geen flauw idee waar ik moest zijn. Pittoresk dorpje maar wat heb ik een hekel aan woonerven zeg. Thanks God voor Google maps. Gelukkig hadden de Zweedse kanjers mijn nummer en konden ze mij oppikken.

Okay, iedereen was er en we konden. Loper, navigator op een fietsje en ik op de bakfiets met een cameravrouw erin. En hup, daar gingen we. En het leuke was, de loper was een activist van Greenpeace Nederland. Zoals jullie begrijpen mag ik zijn naam niet noemen. Het kan ook dat ik het mij niet meer kan herinneren. Crap, ik ben echt slecht met namen.

Maar dat was een lekker tempo dat we liepen. Beetje Amsterdams ouwehoeren. Beetje bluffen. Nou, dit hou ik wel 2 uurtjes vol. No problemo. En ineens zie ik iemand in zijn korte broek langs de kant van de weg staan. Ik denk nog, dat is raar. Ja, soms ben ik niet zo snel van begrip. Het was natuurlijk de volgende loper.

Het was Bas. Die ken ik natuurlijk wel. Ik had hem zelf uitgenodigd voor Run for your life. Toch weer die persoonlijke connectie Kari. Okay, we waren weer onderweg. Fuck, Bas loopt sneller. Ik moest behoorlijk doortrappen. Nou ja, het blijft natuurlijk wel een uitdaging.

Hup gaan. Langs het Muiderslot, de jachthaven en verder over het dijkje. Klote, nu gaat het ook nog regenen. En een hek, met schapen. En een groot slot erop. Fuck. Toch maar even die regenbroek aandoen die ik die middag bij de HEMA had gekocht. HEMA, dit is geen XL! Dan maar nat.

Maar het hek bleef dicht en we moesten terug. Klote. Voor de tweede keer door het dorp en uiteindelijk kwamen we op een fietspad langs de A1 richting Muiden terecht. Het tempo lag nog steeds behoorlijk hoog en ik zat langzaam te sterven op die bakfiets. Man man, zijn we er al bijna?

Toen we bij Muiden waren had Bas zijn stuk gedaan en zou de volgende het overnemen. Bedankt Bas, het was leuk. We liepen dus behoorlijk achter op schema door onze kleine omleiding en de volgende loper had het na een half uur wachten opgegeven. Geloof ik. Ik hoorde wat Zweeds met cancelled erin. Dus ik denk dat het was.

Ondertussen belde Vince mij waar we bleven. Dat ging nog even duren dus ik adviseerde hem maar even een warm plekje op te zoeken. Keken ze raar naar je Vince in je duikpak?

Maar goed, we moesten door naar IJburg. Fietsje wisselen dan maar? Goed idee. Hey wacht, dit is een elektrische fiets. Mmmm, hiermee kan ik wel doorfietsen naar Parijs. Dat gaat een stuk soepeler. Dus na een lekker stukje fietsen stonden we in IJburg en nam de volgende over. Het was ondertussen bijna elf uur dus het was ook wel tijd zou ik zeggen.

Nadat ik eerst mijn werk op de hoogte had gesteld dat ik wat later zou zijn lag ik uiteindelijk rond één uur in mijn bed. Dromend van schapen op het fietspad.

Oh ja, vandaag gaat RFYL weer gewoon door. Volgens mij gaat Ronnie ook nog een stukje lopen. Go Ronnie!

En hier is de live-feed: http://www2.runforyourlife.nu/en/